Triade is opgericht om triathleten in en rond Zwolle mee te laten doen aan triathlons via een vereninging.  Gaandeweg zien we dat de wensen van de leden en de vereniging aan het veranderen is. Nog steeds willen we de mogelijkheid bieden voor de individuele sporter om via de vereniging uit te komen op wedstrijden. Maar ook atleten die behoefte hebben aan een “vereningingsgevoel” of motivatie zoeken door trainingen samen te doen.

Bij triade lopen grote namen uit de triathlon rond, vooral bij de ‘masters” hebben we onverslaanbare toppers. Zowel op de hele, de XTERRA en de duatlon meten zij zich met de top. Als jij je durft te meten met deze mannen ben je natuurlijk van harte welkom.

Maar je hoeft helemaal geen topper te zijn om mee te doen. Wel is het aan te bevelen een beetje sportgek te zijn. Veel van onze leden komen uit één van de drie basissporten Zwemmen, Fietsen of Lopen. Maar ook zij-instromende voetballers en rugbyspelers bewijzen prima uit de voeten te kunnen.

In de zomer is er een breed aanbod aan trainingen. Looptraingen, zwemtrainingen in bad en buitenwater en een fietstraining geven jou de kans om goed voorbereid aan de start te kunnen staan. Natuurlijk kan je hier ook alle tips en trucks van de specialisten leren of gewoon bijkleppen.

In de winter bieden we naast de zwem- fiets- en looptraining ook krachttraining.

Naast trainingen organiseert de vereniging regelmatig sportieve activiteiten en clinics. Dit kan van alles zijn, maar zal vaak een raakvlak hebben met 1 van de onderdelen uit de triatlon. Ook doen we als vereniging aan gezelligheid en organiseren we meet-ups om onder genot van een drankje stoere verhalen uit te wisselen en kennis te delen.