Triade is opgericht om triathleten in en rond Zwolle mee te laten doen aan triathlons via een vereninging.  Gaandeweg zien we dat de wensen van de leden en de vereniging aan het veranderen is. Nog steeds willen we de mogelijkheid bieden voor de individuele sporter om via de vereniging uit te komen op wedstrijden. Maar ook atleten die behoefte hebben aan een “vereningingsgevoel” of motivatie zoeken door trainingen samen te doen.

Bij triade lopen grote namen uit de triathlon rond, vooral bij de ‘masters” hebben we onverslaanbare toppers. Zowel op de hele, de XTERRA en de duatlon meten zij zich met de top. Als jij je durft te meten met deze mannen ben je natuurlijk van harte welkom.

Maar je hoeft helemaal geen topper te zijn om mee te doen. Wel is het aan te bevelen een beetje sportgek te zijn. Veel van onze leden komen uit één van de drie basissporten Zwemmen, Fietsen of Lopen. Maar ook zij-instromende voetballers en rugbyspelers bewijzen prima uit de voeten te kunnen.

Gedurende het jaar zijn er verschillende kleine wedstrijden die door de leden enthousiast worden bezocht. Deze wedstrijden tellen mee voor de vereningingscompetitie. Deze wedstrijden zijn individueel en soms in groepsverband te doen (soms ook als trio’s) Het feit dat Triade al enkele jaren de finale van de verenigingscompetitie haalt heeft dan ook meer te maken met de brede deelname dan met het gemiddelde topniveau van de leden.

In de zomer is er een breed aanbod aan trainingen. Looptraingen, zwemtrainingen in bad en buitenwater en een fietstraining geven jou de kans om goed voorbereid aan de start te kunnen staan. Natuurlijk kan je hier ook alle tips en trucks van de specialisten leren of gewoon bijkleppen.
In de winter proberen we naast de loop, zwem en spinningtraining ook andere activiteiten aan te bieden. Dit kan van alles zijn, maar zal vaak wel een raakvlak hebben met één van de drie hoofdsporten. Activiteiten die al voorbij gekomen zijn:

  • Loopclinic
  • ATB-clinic
  • Zwemclinic
  • Weekend Winterberg
  • ATB’en in het donker
  • Baanwielrennen

Stuk voor stuk leuke en leerzame evenementen die je door je winter-dip heen helpen. Kortom, wil je eens meer dan één sport. Kom dan een langs om het te proberen.