Woensdagavond, triatlonavond!

Elke woensdagavond van 18:30 tot 19:30 traint de jeugd van Triade. We beginnen in april en gaan door tot eind september.

Trainen voor triatlon kan van alles zijn! Dus we gaan lopen, waarbij we veel aandacht besteden aan loopscholing; we gaan fietsen, met veel aandacht voor fietsbeheersing en we gaan soms (bij warm weer) ook het water in. Natuurlijk gaan we ook veel oefenen met wisselen; want juist de combinatie van al deze sporten maakt triatlon zo leuk!

Om mee te doen met de training is het dus handig om een fiets en helm (verplicht!) mee te nemen en daarnaast je loopschoenen. Kleding waarin je makkelijk kunt fietsen EN lopen. Als we ook gaan zwemmen, dan melden we dat van tevoren en moet je dus ook zwemkleding of trisuit mee, een handdoek en eventueel droge kleren.

Wil je ook mee doen met deze trainingen? Voor Triade en ZV44 leden is deelname gratis. Je kunt ook altijd eerst een paar keer komen kijken of een vriendje meenemen.

De jeugdafdeling van TV Triade werkt nauw samen met zwemvereniging ZV44 uit Zwolle. Als je serieus aan triatlon wilt doen dan raden we je aan om, naast de triatlontrainingen, te gaan zwemmen bij een zwemclub (dit kan oa bij ZV44). Je kunt bij een zwemclub werken aan je zwemtechniek en zwemconditie. In de zomerperiode zijn er ook zwemtrainingen in het open water, ideaal voor (jonge) triatleten.

Wil je meer informatie en lijkt het je leuk om mee te komen trainen, stuur dan een mail naar jeugd@tvtriade.nl