Eigen training zwemmen in Wapenveld

Op woensdagavond hebben we onze vaste zwemtraining. Voor triathleten is een keer per week zwemtrainen echter niet voldoende. Het zoeken naar goed bruikbaar badwater is lastig. Een baan delen met “grijze hoofden” is verre van ideaal. Ik heb zelf jarenlang gedeeltelijk in open uren getraind en weet daardoor heel goed hoeveel problemen dit met andere zwemmers en badpersoneel kan opleveren.

Het doet me daarom genoegen een goede gelegenheid voor zwemtraining te kunnen melden. Het zwembad van Wapenveld wordt vanwege financiele problemen gedeeltelijk gerund door vrijwilligers. De openingstijden kun je vinden onder “http://www.berghuizerbad.nl/”. Een advies: Op zaterdagmiddag en op zondagmiddag (vanaf 12:00 u) is het wedstrijdbad (5 banen) vrijwel leeg. De (vrijwillige) toezichthouders zijn maar al te graag bereid om je met lijnen van dienst te zijn. En zo af en toe zie je je trainer dan ook nog aan de kant staan.

Een aardige trainings opzet: je fietst van Zwolle naar het Berghuizerbad via Hattem en het Rozenboomspoor. Dan ga je zwemmen in het bad. Eventueel ga je daarna nog een stukje looptraining doen in de bossen van Heerde/Wapenveld. Tenslotte fiets je weer terug via de pont van Wijhe. Een schitterende middag.

Reinier