Jeugd

Wil jij ontdekken hoe leuk triatlon is? Waarom het zo gaaf is om niet 1, niet twee, maar drie sporten achter elkaar te doen? Dat kan! triatlon vereniging Triade biedt jeugd in 2017 de mogelijkheid om de triatlonsport te ontdekken.

Wat we merken is dat kinderen het hartstikke leuk vinden om aan triatlon te doen. Als je zegt: “kom we gaan een half uur non-stop rennen” vinden de meeste kinderen dat niet echt interessant. Maar als je zegt “We gaan een paar minuten zwemmen, dan fietsen zo hard je kan en dan nog een stukje rennen” vinden ze dat niet alleen heel erg leuk, maar hebben ze ook het gevoel echt wat bereikt te hebben!

Een actievere levensstijl is niet alleen gunstig voor de gezondheid, maar ontwikkelt ook in belangrijke mate de sociale vaardigheden. Het bevordert het zelfvertrouwen van een kind en voedt goede eigenschappen, zoals doorzettingsvermogen, discipline en respect. Dit zijn belangrijke uitgangspunten voor het jeugdbeleid van TV Triade!
We gaan in een 5-tal clinics alle onderdelen van de triatlon trainen en uitleggen waar je op moet letten bij wedstrijden.

Daarnaast kun je mee met TV Triade naar 4 wedstrijden in de buurt waar de jeugd gecoacht wordt door een ervaren triatlon trainer/coach.

De trainingen en clinics zijn onder begeleiding van deskundige trainers. De eerste clinic is op 2 april. Hierbij zullen we uitleggen wat triatlon is en hoe we hiervoor gaan trainen. Ook gaan we een loopclinic doen waarin we vooral aandacht besteden aan je looptechniek. Je krijgt tips en advies van ervaren trainers waardoor je nog beter gaat hardlopen. Natuurlijk maken we het ook gezellig en kun je kennismaken met je mede-triatleten

Daarna volgen nog clinics speciaal voor het zwemmen en voor het fietsen. Later in het jaar leer je hoe je razendsnel kunt wisselen in een speciale wisselclinic.

Je moet zelf zorgen voor de materialen die nodig zijn om mee te kunnen doen zoals zwemkleding, zwembril en een badmuts. Voor het fietsen is een fiets met goed werkende remmen en een helm voldoende. Een racefiets is mooi, maar je kunt ook beginnen op een gewone fiets of mountainbike. Voor het hardlopen heb je eigenlijk alleen goede hardloopschoenen nodig.

De jeugdafdeling van TV Triade werkt nauw samen met zwemvereniging ZV 44 uit Zwolle. Als je serieus aan triatlon wilt doen raden we je aan om, naast het volgen van de clinics bij TV Triade, te gaan trainen bij ZV 44. Je kunt bij ZV 44 werken aan je zwemtechniek en zwemconditie en in de zomerperiode zijn er ook zwemtrainingen in het open water met aansluitend de mogelijkheid tot hardlooptraining, ideaal voor (jonge) triatleten.

Wil je meer informatie en lijkt het je leuk om mee te komen trainen, stuur dan een mail naar : jeugd@tvtriade.nl